پروفیل چیست
فولادی با سطح مقطع یکسان در یک طول معین که سطح مقطع آن میتواند تو خالی یا تو پر باشد. انواع پروفیل میتواند در آلیاژهای مختلف در انواع کم کربن و پرکربن و در دسته ی کلی در دو نوع صنعتی و ساختمانی تولید و عرضه شوند که هر یک از این انواع پروفیل کارایی گسترده ای دارند.
انواع پروفیل از لحاظ سطح مقطع
- پروفیل باز
پروفیل باز در تقسیم بندی نبشی، ناودانی، تیرآهن، پروفیل Z و آبرو انجام میشود. از انواع پروفیل باز در صنایعی مانند کشتی سازی، سالن ورزشی، سوله و ساخت انواع لوله مورد استفاده قرار میگیرد.
پروفیل بسته به پروفیل هایی با سطح مقطع های مانند مربع، مستطیل، مثلث و بیضی گفته میشود. پروفیل سبک و سنگین نیز جزء بسته و نوع ساختمانی می باشد که کاربرد گسترده ای در ساختمان سازی دارد.
انواع پروفیل
پروفیل U شکل :
نام دیگر این پروفیل ناودانی بوده و اغلب در نمای ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. تولید پروفیل ناودانی به سه روش نورد سرد (پرس) نورد گرم (فابریک) و تلفیق این دو روش (مرکب) تولید میگردد.
پروفیل Z :
این پروفیل در ظاهر شبیه به حرف انگلیسی Z بوده و از دو لبه و یک بال تشکیل شده است. ابعاد پروفیل زد با توجه به نیاز مشتری تعیین میگردد. از ویژگی های منحصر به فرد این نوع پروفیل میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- وزن کم
- استحکام بالا
- نصب آسان
- کاربری ساده
پروفیل نبشی :
ظاهر این محصول شبیه به حرف L بوده و در دو نوع بال مساوی و بال نامساوی تولید میشود.به طور مثال L300 به معنای نبشی با بال های مساوی 300 میلیمتر بوده و نبشی L300*200 به معنی نبشی با بال های نامساوی و به اندازه ی 200 و 300 میلیمتر می باشد.
فرمول محاسبه ی وزن نبشی
ضخامت نبشی (متر) × طول (متر) × اندازه بال ها (متر) × ۷۸۵۰ × ۲ = وزن محصول (کیلوگرم)
تیرآهن :
یکی از انواع پروفیل ها تیرآهن می باشد که وظیفه ی تحمل تنش ها بر عهده دارد در نتیجه یکی از اعضای جدانشدنی از صنعت ساخت و ساز و ساختمان سازی می باشد. این پروفیل در سه استاندارد زیر تولید میشود:
- استاندارد IPE
شکل ظاهری این تیراهن به صورت I بوده و طبق استاندارد اروپا در ایران تولدی میشود. مهمترین مشخصه ی این مدل آن است که ضخامت بال ها در ابتدا و انتها یکسان می باشد.
- استاندارد INP
ضخامت بال ها در این مدل با فاصله گرفتن از جان کاهش میابد.
- استاندارد IPB
این تیرآهن با نام H در بازار شناخته میشود و طول بال های آن در مقایسه با تیرآهن IPE افزایش میابد.
انواع پروفیل از حیث روش تولید
- روش مستقیم
این روش مبنای تولید یک قالب می باشد که از قبل زاویه و ضخامت تعیین شده و پروفیل طبق قالب آماده میشود.
- غیر مستقیم
فرآیند تولید در این روش نیروی قالب و جوش می باشد به طوری که با وارد کردن نیرو و جوش به شکل لوله درمی آید.
پرفروش ترین انواع پروفیل
یکی از انواع پروفیل که در صنایع متنوع و گسترده ای کاربرد دارد پروفیل مبلی یا پروفیل سبک می باشد. نام این پروفیل برگرفته از ویژگی مقاومت بالا در عین سبک بودن آن می باشد که از ضخامت 0.5 الی 1.5 میلیمتر تولید میشود.
کاربرد پروفیل مبلی
- صنعت ساختمان سازی
- تولید مبلمان
- صنعت دوچرخه و اتومبیل
- دکوراسیون داخلی
- ساخت تابلوهای تبلیغاتی
- تولید انواع نرده و حفاظ
ویژگی های پروفیل مبلی
- ساختار یکنواخت و یکپارچه
- وزن سبک
- تنوع در ابعاد
- قابلیت خمکاری
- جوش پذیری
تعیین قیمت انواع پروفیل
با توجه به اینکه کاربرد پروفیل بسیار گسترده می باشد قیمت این محصول نیز بسیار حائز اهمیت می باشد. قیمت انواع پروفیل را بر اساس پارامترهای گوناگونی مانند : سایز و ابعاد، برند تولید کننده، کیفیت محصول و همچنین ورق استفاده شده تعیین میکنند. البته عوامل خارجی مانند قیمت دلار، قیمت آهن و فولاد جهان و اقتصاد جهانی و داخلی کشور نیز تاثیر گذار می باشند.
به طور مثال در قیمت گذاری پروفیل مبلی دو کارخانه ی خاور صنعت هما و ساوه تعیین کننده بوده و لوله و پروفیل ساوه اغلب در حدود 200 تومان گرانتر می باشد اما در مقابل کارخانه خاور صنعت هما قیمت مناسب تری داشته و همچنین تامین ورق خود را جهت تولید لوله و پروفیل سبک و سنگین از فولاد مبارکه انجام میدهد در نتیجه کیفیت محصولات این مجموعه بالا بوده و از نظر خمکاری و جوش پذیری نیز استاندارد های لازم را دارا می باشند.
پرشین آیرون نماینده رسمی کارخانه خاور صنعت هما بوده و محصولات این مجموعه را به قیمت درب کارخانه به فروش میرساند. جهت ثبت سفارش با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.